Träffa oss på BETT 2017

Det moderna lärandets bibliotek

Allt fler svenska elever har tillgång till egna digitala verktyg att använda i undervisningen. Detta medför förändringar som lärare och rektorer måste förhålla sig till. Ett sätt att stödja förändringen är att göra en medveten satsning på att utveckla skolbibliotekets roll i skolan.

Ett modernt skolbibliotek ger stöd för skolutveckling, fungerar som en samlingsplats för alla typer av pedagogiska resurser och ger överblick över skolans samlade resurser. Den moderna skolbibliotekarien har förmågan att inspirera och stötta både lärare och elever att arbeta på ett mediekritiskt sätt med relevant innehåll för undervisningen. En satsning på att utveckla skolbiblioteket ger möjligheter till ökad måluppfyllelse!

Medverkande: Martina Lundström, skolutvecklare med bakgrund i Linköpings kommun där satsningen på fokusbibliotek varit ett stöd i skolans digitalisering, i dag arbetar Martina på Axiell Education och Fredrik Paulsson, docent i interaktiva medier och lärande och CTO på Axiell Education & Axiell Media.

Datum: Fredagen 27/1

Tid: 10.45-11.30

Var? BETT- mässan, Platinum Suite rum 3 och 4.

Har du frågor kan du maila Martina Lundström

Se hela programmet här

Anmäl dig här

 

 

 

2017-01-19T14:16:18+00:00 12 december 2016|Nyheter, Skolans Digitalisering|