WeLib – det pedagogiska skolbiblioteket med eleven i centrum

Kontakta oss

Publicera egna e-böcker och arbeta med skönlitteratur i undervisningen

På ett tydligt sätt kan du som lärare använda skolbibliotekets digitala resurser för att arbeta med litteratur på svenska och andra språk. Du kan låta dina elever publicera sina egna böcker i både ePub format och pdf.

WeLib stödjer ett ämnesövergripande arbetssätt och samarbete mellan både lärare och elever.

Library Services
Public library support

Det är enkelt att låna böcker

I WeLib är det enkelt för både elever och lärare att söka, hitta och låna böcker. Du får som användare en tydlig överblick över alla dina lån, dina senaste lästa böcker och kan spara dina favoriter i samlingar.

Som lärare och bibliotekarie kan du koppla alla böcker till ämnesspecifika mål i kursplaner, detta ger både dig som lärare och dina elever en tydlig struktur och djupare förståelse för uppgifter.

Kontakta oss

Den digitala bokhyllan

Eleven kan navigera i skolbiblioteket och hantera sin personliga digitala bokhylla. De böcker som lånas laddas ner eller strömmas till datorn, mobilen eller plattan, där eleven även kan betygsätta, recensera och dela sina favoritböcker.

Library technology
Kontakta oss
Library technology

Allt på ett ställe

Skolbibliotekarien kan, förutom att hantera fysiskt och digitalt material, även lägga till e-böcker från exempelvis ElibU, skapa teman i biblioteket och ge konkreta lästips till skolans elever och lärare.

Intresserad?

Lär dig mer om våra tjänster var du än är – anmäl dig till ett webinar redan idag!

Här kan du ladda ner en broschyr om WeLib.

Eller kontakta oss genom att klicka på knappen här nedan. Vi hörs!

Kontakta oss